Chaves is meest media-vriendelijke coureur 2016

Johan Esteban Chaves van Orica-BikeExchange is de meeste media-vriendelijke coureur van het afgelopen seizoen en wint de...

Chaves is meest media-vriendelijke coureur 2016
  • Esteban Chaves Esteban Chaves

Johan Esteban Chaves is de meeste media-vriendelijke coureur van het afgelopen seizoen. De award wordt uitgeroepen door ruim tweehonderd wielerjournalisten die zijn aangesloten bij de AIJC.

Voor Johan Esteban Chaves is het nog maar een prijs op een geweldig seizoen. De Colombiaan van Orica-BikeExchange werd tweede in de Giro, pakte een derde plek in het algemeen klassement van de Vuelta a España en greep zijn eerste monument met de Ronde van Lombardije.

"Ik ben blij met deze award aangezien de media een belangrijk rol in onze job hebben", zegt Chaves tegen De Telegraaf. "Voor mij is het een voorrecht om via de media mijn cultuur, mijn dromen en mijn mentaliteit kenbaar te maken. Ik bedank ook mijn ploeg die met hun mediabeleid zeker een grote bijdrage hebben geleverd dat ik zoveel mogelijk beschikbaar kan zijn voor de journalisten."

Raymond Kerckhoffs, wielerjournalist bij De Telegraaf en president van de AIJC, geeft een voorbeeld van de persoon Chaves.

"Een van de hoogtepunten dit jaar was toen Chaves zijn verlies in de Giro d’Italia accepteerde en zijn ouders op warme wijze Vincenzo Nibali feliciteerden met de eindwinst, ondanks dat juist hij de roze trui uit handen van hun zoon griste in de laatste bergetappe."

Foto: Cor Vos