Basso naar Trek-Segafredo voor 'Young Riders Program'

Ivan Basso maakt de transfer naar Trek-Segafredo. De Italiaan wordt bij de Amerikaanse ploeg een jeugdscout voor de Euro...

Basso naar Trek-Segafredo voor 'Young Riders Program'
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo

Ivan Basso maakt de transfer naar Trek-Segafredo. De Italiaan wordt bij de Amerikaanse ploeg een jeugdscout voor de Europese markt.

Dat maakte de Amerikaanse ploeg zojuist bekend in een persbericht. Basso wordt consultant in samenwerking met Mapei Sport. Dat is een wetenschappelijk sportonderzoekscentrum in Milaan. "En dat centrum heeft een grote rol gespeeld in de carrière van de Italiaan", stelt de ploeg.

"Ivan is een geweldige aanwinst voor onze ploeg, ik ben er erg blij mee", aldus manager Luca Guercilena. "Hij zal onze staff natuurlijk aan kunnen vullen met zijn geweldige ervaring vanuit het peloton. Hij won de Giro twee keer en zal onze jonge renners goed kunnen helpen. Hij kan de jonge renners die aangesloten zijn bij Mapei Sport klaarstomen."

Young Rider Program

Basso gaat onderdeel uitmaken van het zogeheten 'Young Rider Program' van Trek-Segafredo. "In de zomer hebben we ons netwerk van beloftenploegen uitgebreid", legt Guercilena uit. "Zo kunnen we renners opleiden en de kwaliteit van de jonge renners waarborgen. We hebben een Belgische ploeg, de EFC-Etixx-ploeg, de Italiaanse ploegen GFDD Altopack-Eppela en Viris-Vigevano binnen ons netwerk. Ik ben ervan overtuigd dat Ivan een grote rol gaat spelen in het bijstaan van deze renners."

En Basso is ook belangrijk met betrekking tot de gisteren bevestigde transfer van Alberto Contador. "We zullen natuurlijk onderzoeken of er met het jeugdteam van Alberto, de Fundación Contador, ook een samenwerking mogelijk is. Daarbij is Ivan de aangewezen persoon om die link mogelijk te maken."

Foto: Cor Vos