Aru: "Belangrijk om in de derde week fris te zijn"

Fabio Aru rijdt tot nog toe een kleurloze Tour. Maar de Italiaan mikt op de derde Tourweek. "Belangrijk om in de derde T...

Aru: "Belangrijk om in de derde week fris te zijn"
  • Afbeelding van Fabio Aru Fabio Aru

Fabio Aru rijdt tot nog toe een kleurloze Tour. De Italiaan staat momenteel achtste in het Algemeen Klassement, en is tot nog toe redelijk onzichtbaar geweest deze Tour. Maar de Italiaan mikt op de derde Tourweek. "Belangrijk om in de derde Tourweek fris te zijn."

De kopman van Astana kon zondag niet met de beste klimmers mee naar boven. De Italiaan gaf bijna een minuut toe op Froome, Quintana en Porte. "Je hebt in drie weken altijd wel een moment dat het slecht gaat. Het is dan van belang om niet de handdoek in de ring te gooien en rustig te blijven. De Tour is nog lang", zegt Aru in een interview met Cyclingnews. 

Ondanks het fletse optreden van Aru, voorziet de Italiaanse klimgeit nog mooie dingen in de Alpen. "Ik voel mij erg goed op dit moment. De zwaarste etappes moeten  nog komen. Het is van belang om in de derde Tourweek fris te zijn, want daar wordt het klassement bepaald."