Mollema hoop op aanval; Kelderman mikt op derde week

Een belangrijke dag voor Bauke Mollema. De Groninger wil in de top van het klassement blijven, en hoopt op een aanval op...

Mollema hoop op aanval; Kelderman mikt op derde week
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

Ondanks dat de klim op de Mont Ventoux met zes kilometer is ingekort, wordt er vandaag toch spektakel verwacht. Een belangrijke dag voor de klassementsmannen, en dus ook voor Bauke Mollema. De Groninger wil in de top van het klassement blijven, en hoopt op een aanval op de Ventoux.

"Ik sta er nu goed voor. Vandaag en morgen worden belangrijke dagen. Ik denk dat Sky en Movistar vanaf de voet volle bak gaan rijden. Dan is het zaak om goed voorin te zitten, en misschien kan ik in de laatste kilometers een aanval plaatsen", zegt Mollema tegen de NOS die vol vertrouwen naar de etappe van vandaag kijkt.

Ondanks dat er vandaag niet op de top van de Ventoux wordt gefinisht, verwacht Mollema spektakel. "Ik denk dat het nog steeds een zware klim is. Misschien zullen de verschillen zelfs groter zijn, omdat er geen moment is om je te verschuilen. De klim is nu steiler dan anders."

Kelderman mikt op derde week

Wilco Kelderman kende enkele zware dagen, maar lijkt aardig weer hersteld na zijn valpartij van zaterdag. "Het ging gisteren best lekker. Ik zat goed van voren, dus dat geeft vertrouwen voor de komende dagen."

De kopman van Lotto-Jumbo heeft het klassement uit zijn hoofd gezet, en mikt nu op een ritzege. "Misschien als ik mij goed voel, plaats ik een aanval aan de voet van de Ventoux. Maar ik denk dat ik mij vandaag niet in het rood ga rijden. Mijn focus ligt nu in de derde week."

Ondanks dat de 25-jarige renner al een jasje heeft uitgedaan, denkt Kelderman dat hij nog een rol kan spelen in de derde week. "De val van zaterdag was niet heel ernstig. Ik denk dat ik mij nog voldoende kan herstellen, en iets kan betekenen in de Alpen."