Teleurgestelde Vanmarcke: "Hele dag bij Sagan in de buurt"

De hele dag zat Sep Vanmarcke naar eigen zeggen in de buurt van winnaar Peter Sagan, maar op het beslissende moment was...

Teleurgestelde Vanmarcke: "Hele dag bij Sagan in de buurt"
  • Afbeelding van Peter Sagan Peter Sagan
  • Afbeelding van Sep Vanmarcke Sep Vanmarcke

Voor Sep Vanmarcke waren het gisteren ideale omstandigheden met een stevige wind om Dylan Groenewegen naar een zege te leiden. De hele dag zat de Belg naar eigen zeggen in de buurt van winnaar Peter Sagan, maar op het beslissende moment was hij nergens te bekennen.

Sep Vanmarcke finishte gisteren op een halve minuut van Peter Sagan. De Belg van LottoNL-Jumbo dacht gisteren met sprinter Dylan Groenewegen aanspraak te maken op een zege in Montpellier, maar op het beslissende moment verloor hij de wereldkampioen uit het oog.

"Het was de hele dag oorlog, maar er werd nooit compleet door getrokken", aldus Vanmarcke. "Het waren geen doorgedreven acties."

Vanmarcke reed de hele dag attent van voren, maar slaagde er niet in om met Sagan mee te springen. "Het was verrassend dat het juist op dat moment gebeurde. We zaten als ploeg perfect in positie en ik ging ervan uit dat de sprintersploegen het zouden gaan controleren."

De klassiekerkopman baalt van de finale. "De hele dag zit ik in de buurt van Sagan en dan gebeurt het en zit ik net verkeerd. Dat is behoorlijk frustrerend. Ik was mij op dat moment al klaar aan het maken voor de sprint met Dylan."