TOUR: Renner van de dag (Thibaut Pinot)

Wieler Revue presenteert iedere dag de renner van de dag. Vandaag: Thibaut Pinot.

TOUR: Renner van de dag (Thibaut Pinot)
  • Afbeelding van Thibaut Pinot Thibaut Pinot

Wieler Revue presenteert iedere dag de renner van de dag. Wie van de overgebleven 192 namen in het peloton moet je vandaag in de gaten houden, wie heeft iets opvallends beleefd in Frankrijk of wie valt er door de mand? Vandaag: Thibaut Pinot.

Voor de etappe van vandaag is de favoriet lastig aan te wijzen hoewel op Quatorze Juillet de Fransen extra gemotiveerd zullen zijn. Nu de rit niet naar de top van de Mont Ventoux voert, maar tot Le Chalet Reynard zijn ook de klimmers van de tweede rij kanshebber. Een dag voor de drager van de bolletjestrui Thibaut Pinot?

Pinot is wederom bezig aan een uiterst wisselvallige Tour. Vooraf hoopten de Fransen op een podiumplek van de talentvolle Fransman, maar die ambitie kon hij na de eerste bergritten al uit z'n hoofd zetten. Toch trekt de renner van FDJ regelmatig ten aanval en heeft hij daar ook de bolletjestrui aan overgehouden. Kan hij die leidende positie vandaag vasthouden of raakt hij 'm kwijt aan de beste klimmers Chris Froome of Nairo Quintana.

Pinot zal in elk geval niet moeten wachten totdat de favorieten zich gaan roeren op de eerste kilometers van de Mont Ventoux want dan komt de Fransman tekort. Wellicht kan hij zijn kans gaan in een ontsnapping die in het ongetwijfeld chaotische eerste gedeelte van de etappe zal ontstaan. Er staat een sterke zijwind waardoor de mogelijkheid van waaiers groot is.

Pinot zal de Fransen graag gelukkig maken met een eerste ritzege in deze Tour en ook de Franse nationale feestdag zou daarvoor een uitgelezen mogelijkheid zijn. Daarnaast zal hij ook zijn ploegleiders gerust stellen die de komende jaren FDJ vooral om Pinot heen willen bouwen. Hij won vorig jaar al de zware Alpenrit naar Alpe d'Huez, dus Pinot heeft zeker de capaciteiten om een dergelijke stunt voor elkaar te boksen.

Thibaut PinotTour-deelnames: 5 (2012-2016)Tour-dagzeges: 2 (2012 en 2015)Tour-eindklassering: 3de (2014)Tour-feit: Wint in 2015 de prestigieuze Alpenrit naar l'Alpe d'Huez