Zegeloze Greipel: "Ik was echt kwaad op mezelf"

Voor André Greipel verloopt de Tour de France teleurstellend. De Duitser van Lotto Soudal heeft nog geen etappe gewonnen...

Zegeloze Greipel: "Ik was echt kwaad op mezelf"
  • Afbeelding van Lotto Soudal Lotto Soudal
  • Afbeelding van André Greipel André Greipel

Voor André Greipel verloopt de Tour de France teleurstellend. De Duitse sprinter van Lotto Soudal heeft nog geen etappe gewonnen en dat knaagt aan de Gorilla. "Dat is jammer, maar ik geloof ook in mezelf."

Het is even wennen voor André Greipel: al vijf jaar op rij wist hij minimaal een etappe te winnen in de Tour de France. Momenteel stokt die zegereeks. Vorig jaar was hij de sprintkoning met vier overwinningen, maar vooralsnog staat de Duitser op nul.

"Ik heb de voorbije sprints iets te veel foutjes gemaakt, als ik dat niet doe, maak ik zeker kans", zegt hij tegen Het Nieuwsblad. "Ik was echt kwaad op mezelf, door die fouten, maar ik ben nu eenmaal een mens. Ik kan fouten maken en soms, als je iets heel hard wilt, gaat het net dan fout. Dat is jammer, maar ik geloof ook in mezelf. Ik ben in vorm, ik heb de kracht in de benen. De ritten van de voorbije dagen in de bergen hebben me een beetje gekalmeerd, me de mentale rust gegeven en ik denk wel dat ik klaar ben voor de volgende sprints."

Vaak wordt Greipel gezien als een aardige renner die veel te lief is in het springgeweld. Maar dat vooroordeel wuift de Gorilla resoluut weg.

"De manier waarop Mark hier drie sprints wint, zo won ik vorig jaar ook mijn sprints", vervolgt Greipel. "Ik kan me wel degelijk breed maken, alleen is het er nog niet uitgekomen. Hij heeft nu gewoon het mentale voordeel, als je in de flow bent, gaan de dingen gemakkelijker. De sprints zijn ook meer een chaos, in vergelijking met vorig jaar, als je nu een fout maakt, betaal je dat meteen duur. Als ik de tweede sprint win, is de sfeer helemaal anders."