Transferupdate: 'Mark Cavendish naar MTN-Qhubeka'

Transferupdate: 'Mark Cavendish naar MTN-Qhubeka'

Sinds 1 augustus kunnen de renners in het peloton weer van ploeg veranderen. Wieler Revue zet de belangrijkste ontwikkelingen op een rij:

Mark Cavendish vertrekt volgend jaar bij Etixx-Quick Step. De Britste spurter zou de Belgische formatie verruilen voor MTN-Qhubeka. Volgens De Telegraaf en Het Nieuwsblad is de transfer in kannen en kruiken. Cavendish neemt zijn maatjes Bernhard Eisel en Mark Renshaw mee naar het Zuid-Afrikaanse team.

Ook Lotto Soudal heeft zich versterkt. Tomasz Marczynski en Rafael Valls versterken het team. De klimmers komen over van respectievelijk Torku-Sekerspor en Lampre-Merida. Ze moeten hun steentje bijdragen in de bergen.

Team Sky heeft zijn team versterkt met Gianni Moscon en Michal Golas. Daarnaast worden er binnenkort nog enkele versterkingen bekendgemaakt. De meest aannemende nieuwe namen zijn Michal Kwiatkowski en Benat Intxausti. Bovendien moeten de transfers van Mikel Landa en Danny van Poppel officieel nog bevestigd worden.

Simon Clarke heeft zich verbonden aan Cannondale-Garmin. De Australiër maakt de overstap van Orica-GreenEdge. Voor Cannondale-Garmin is het al de negende versterking. Ook Cofidis heeft zijn team een boost gegeven. Het jongere broertje van Nacer Bouhanni versterkt het Franse team. De 19-jarige Rayanne Bouhanni komt over van AWT Greenway. De trein van de oudste Bouhanni is uitgebreid met Borut Bozic. De Sloveen, momenteel uitkomend voor Astana, kan bovendien goed uit de voeten in de kasseienklassiekers.

Dan nog nieuws uit Nederlandse hoek. Antwan Tolhoek komt volgend jaar uit voor Roompot Oranje Peloton. Afgelopen jaar reed hij voor het Rabobank Development Team, bovendien was hij in enkele wedstrijden stagiair bij Tinkoff-Saxo. Namens het team van Oleg Tinkov werd hij 12de in de Arctic Tour of Norway en 25ste in de Tour of Britain.

  • Mark Cavendish

Laatste nieuws