VUELTA: Sbaragli wint verrassend sprint in Castellon

VUELTA: Sbaragli wint verrassend sprint in Castellon

Kristian Sbaragli heeft MTN-Qhubeka een overwinning in de Vuelta geschonken. De Italiaan troefde John Degenkolb en Jose Joaquin Rojas af in de straten van Castellon.

De grote vraag voor wielerliefhebbend Nederland was of Tom Dumoulin zijn rode trui kon verdedigen in deze overgangsetappe. Het antwoord was ja, want de Nederlander kwam geen enkel moment in de problemen en start woensdag in de koninginnenrit wederom in het rood.

Op de Puerto del Oronet, de eerste beklimming van de dag, ontstond een omvangrijke kopgroep van 40 renners, met onder andere Martijn Keizer (LottoNL-Jumbo). Maar deze vlucht was geen lang leven beschoren, want het peloton greep ze op 56 kilometer van de meet alweer in de kraag. Ongeveer twaalf kilometer later sprong er een vijftal weg, waarvan alleen Niki Terpstra echt doorzetten. Maar ook de Nederlander van Etixx-Quick Step kon niet uit de klauwen van het jagende peloton blijven.

De tweede beklimming zorgde ook niet voor een definitieve ontsnapping, waardoor de renners afstevenden op een sprint. Een ongeorganiseerde sprint, want geen enkele ploeg kon een trein op de rit zetten. Uiteindelijk was Sbaragli de rapste, net voor een ietwat ingesloten Degenkolb (Giant-Alpecin) en Rojas (Movistar).