Van Aert met indrukwekkende sprint bergop naar zege in Denemarken

De tweede etappe in de Ronde van Denemarken was voor Wout Van Aert. De drievoudig regerend wereldkampioen veldrijden won in Vejle na een korte, maar pittige slotklim.

Van Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

In de finale reed een Deens-Amerikaans duo lange tijd op kop, om 500 meter voor de streep bijgehaald te worden. Robin Carpenter van Rally Cycling toonde zich sterker dan Julius Johansen van ColoQuick, maar vanuit de achtergrond werd het verschil van 15 seconden vanuit het peloton binnen een mum van tijd goedgemaakt.

Het was de Deen Alexander Kamp van Team Waoo, eerder dit jaar etappewinnaar in de Ronde van Noorwegen en tweede in het eindklassement aldaar, die volle bak aanzette op de steile slotstroken. Daarna werd een vlakke chicane genomen, waar enkel nog Wout Van Aert in het wiel kon blijven van de thuisrenner.

Van Aert nam vervolgens over om het gat op Carpenter en Johansen definitief te dichten en op dat moment bleek al dat de Vlaming ging winnen. Kamp kon het gat niet dichten en met twee tellen voorsprong passeerde Van Aert de streep in Vejle. Het is zijn eerste zege op de weg van dit seizoen. Eerder dit jaar werd Van Aert al derde in de Italiaanse klassieker Strade Bianche. Zijn werkgever zou op het punt staan om volgend jaar samen te gaan werken met het Ierse Aqua Blue Sport. De Belg is ook de nieuwe leider in de Deense rittenkoers.