(VIDEO) Groenewegen sprint met overtuiging naar Leeuwentrui

Voor de dertiende keer dit seizoen heeft Dylan Groenewegen een massasprint winnend afgesloten.

Dylan Groenewegen
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen pakte zijn dertiende seizoenszege in Koolskamp, tijdens de 103de editie van het Kampioenschap van Vlaanderen. In de straten van Koolskamp gaf de Amsterdammer alles en iedereen het nakijken in de vooraf reeds aangekondigde groepssprint. 

De zegekoning van LottoNL-Jumbo begon zijn sprint vanuit het wiel van twee man van Trek-Segafredo. Jasper Stuyven en John Degenkolb zouden weliswaar op het podium terechtkomen, maar tegen de Nederlander waren de twee roodhemden bij lange na niet opgewassen.

Groenewegen kon het dankzij zijn topsnelheid permitteren om buitenom te moeten gaan. Degenkolb werd op een halve fietslengte de nummer twee in de koers, Stuyven vervolledigde het podium.

John Degenkolb moet het hoofd buigen voor Groenewegen.

"Het doet deugd om hier eindelijk een keer te winnen", meldt Groenewegen na afloop. "Vorig jaar werd ik hier tweede toen ik een beetje ziek was en ik ben hier ook al eens hard gevallen. Dan is het leuk dat het nu wel lukt."

"Het was geen gemakkelijke sprint", vervolgt Groenewegen zijn relaas. "Het is moeilijk om goed te timen omdat de aankomst licht omhoog loopt en omdat er tegenwind stond. Trek-Segafredo deed het eigenlijk perfect voor mij. Ik zat in het wiel van Degenkolb en daar kwam ik goed uit."

Voor Groenewegen is het dit seizoen zijn tweede overwinning op Belgische bodem. Aan het begin van het wielerjaar zegevierde hij namelijk ook al Kuurne-Brussel-Kuurne.

Verder was de 25-jarige succesvol in de Dubai Tour, de Volta ao Algarve, Parijs-Nice, de Ronde van Noorwegen, de Ronde van Slovenië, Veenendaal-Veenendaal en de Ronde van Frankrijk. En zijn wielerjaar zit er nog niet op. Zonder ongelukken staan er nog zes koersen op zijn programma.

LottoNL-Jumbo staat dankzij de machtsvertoning van Groenewegen op 31 zeges in 2018.