Machtssprint Cees Bol te machtig voor Jakobsen in Algarve

Cees Bol heeft de derde etappe van de Volta ao Algarve op zijn naam geschreven. Met een machtssprint wist hij Sacha Modolo en Fabio Jakobsen achter zich te houden.

Bol
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen
  • Cees Bol Cees Bol

Na de bergetappe waar Remco Evenepoel donderdag de macht greep, was het vrijdag weer een uitgelezen kans voor Fabio Jakobsen om een zege te boeken. Dat het voor de sprinters ging zijn bleek wel uit de samenstelling van de kopgroep. Met Gotzon Martin, Aleksandr Grigorev en Tiago Antunes zaten niet de meest aansprekende namen in de vlucht van de dag. Door het werk van Deceuninck-Quick Step nam hun voorsprong in de laatste vijftig kilometer snel af.

Er leek geen vuiltje aan de lucht in het peloton, maar bij het ingaan van de finale werd het peloton toch opgeschrikt door een valpartij. Vier renners gingen tegen de vlakte, waarvan liefst drie van Trek-Segafredo. Namelijk Koen de Kort, Edward Theuns en Jasper Stuyven, die als een van de kopstukken geldt voor de klassiekers bij Trek-Segafredo. Ze waren serieus gehavend, maar konden hun weg na een tijdje wel vervolgen. Naarmate de finish dichterbij kwam, nam de onrust in het peloton toe. Gelukkig leidde dat niet tot valpartijen.

Vooral kanshebber Elia Viviani zat wederom ver van achter, waardoor hij nooit echt kon meestrijden om de zege. Na de laatste bocht leek Jakobsen in ideale positie te zitten, maar dat was buiten Team Sunweb gerekend. Met een ideale lead-out werd Bol afgeschoten. De Noord-Hollander leverde een knappe machtsprint die te machtig was voor Nederlands kampioen Jakobsen. Modolo, ploeggenoot van Mathieu van der Poel, kwam nog sterk opzetten, maar kon Bol niet meer van zijn eerste seizoenszege houden. Het is al de vijfde overwinning van Team Sunweb dit seizoen.

Nieuws
  • Cor Vos