Evenepoel eist slottijdrit en eindzege voor zich op in Algarve

Remco Evenepoel heeft de Volta ao Algarve voor zich opgeëist. Dat deed de jonge Belg met glans, want Evenepoel won ook de slottijdrit.
Evenepoel

De eerste richttijd werd neergezet door Mikel Bjerg, de drievoudig-wereldkampioen tijdrijden bij de beloften. De Deen werd echter snel van de tabellen geveegd, want Yves Lampaert bleek nog sneller en toonde daarmee zijn goede vorm aan richting Omloop Het Nieuwsblad. Aangezien wereldkampioen Rohan Dennis niet zo hoog stond in het klassement zou hij al snel finishen. De kersvers renner van Team Ineos dook met 36 seconden onder de tijd van de hardrijder van Deceuninck-Quick Step.

Het grote wachten was op Evenepoel, die na zijn tweede plaats op het wereldkampioenschap van vorig jaar de grootste uitdager van Dennis zou zijn. De Belg startte als laatste gezien zijn leidende positie in het algemeen klassement. Met onder anderen Maximilian Schachmann, Dan Martin en Miguel Ángel López was er nog een aantal kanshebbers voor het klassement, maar gezien de capaciteiten van Evenepoel als tijdrijder was de strijd om het eindklassement bij voorbaat al niet spannend meer. Dat zou dan ook blijken.

En dus restte enkel nog de beslissing om de dagzege. Stefan Küng, de nummer drie van het afgelopen wereldkampioenschap, kwam dicht bij de tijd van Dennis, maar moest uiteindelijk toch tijd toegeven op de Australiër. Het uitkijken was naar Evenepoel, die onderweg snellere tussentijden noteerde dan Dennis. Die laatste had echter goed ingedeeld en reed een snel laatste stuk. In de laatste kilometer kreeg Evenepoel nummer twee Dan Martin nog in zicht. Het hielp hem in de laatste kilometer en gaf hem nog wat extra energie in zijn jacht om ook de tijdrit op zijn naam schrijven. Hij slaagde in die missie en zo staan er eind februari al vijf overwinningen achter de naam van Evenepoel.

  • Remco Evenepoel

Laatste nieuws