Roodhooft: 'We bekijken de situatie van Mathieu dag per dag'

Mathieu van der Poel zag Omloop Het Nieuwsblad aan zijn neus voorbijgaan. De kopman van Alpecin-Fenix is nog niet terug op de fiets. "Mathieu heeft een stevige griep."
Poel

Van der Poel heeft nog steeds koorts, zo vertelt Christoph Roodhooft tegen WielerFlits. "Mathieu is nog niet aan fietsen toe. We bekijken dag per dag zijn situatie, maar hij heeft een stevige griep, ja." Normaliter staat Strade Bianche komende zaterdag op zijn programma. Als de koers tenminste doorgaat, want dat is voorlopig afwachten door het Coronavirus. "Hopelijk krijgen we zo snel mogelijk duidelijkheid over die Italiaanse koersen, daarna gaan we zien hoe de toestand van Mathieu evolueert."

Mocht Van der Poel toch afreizen naar Italië dan is dat in ieder geval niet in optimale conditie, maar bij Alpecin-Fenix zeggen ze dat de Nederlander niet start als hij niet helemaal hersteld is van zijn griep. "Hij is nu toch al vier, vijf dagen zonder fiets. Het heeft geen zin om met een niet fitte renner in een koers als Strade Bianche van start te gaan, ook al is het Van der Poel."

Laatste nieuws