Victor Campenaerts scheert zich voorr tijdrit vanmiddag

Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts behoort tot het kransje topfavorieten voor de individuele tijdrit vandaag in Parijs-Nice. Campenaerts, die sinds het WK tijdrijden vorig jaar met een forse baard door het leven gaat, laat qua aerodynamica in ieder geval niets aan het toeval over.
Victor Campenaerts

Tegenover Sporza verklaarde Campenaerts al dat hij in zeer goede vorm verkeert. "Ik verkeer in zeer goede vorm. Ondanks het slopende weer hier heb ik veel vertrouwen", aldus de 28-jarige Belg. "De beklimmingen ga ik hard opknallen, daar zullen we het verschil proberen te maken. En in de slotkilometers moet ik 55 km/u halen. Dat houd ik wel even vol." Volgens Campenaerts zijn Julian Alaphilippe, Maximilian Schachmann en Thomas De Gendt de namen om rekening mee te houden.

Schoon volk dus en om die achter zich te laten wil Campenaerts niets aan het toeval overlaten: "Ik wil presteren, dus de baard gaat eraf. Ik rij mijn tijdritten altijd met een snor", vertelt de specialist, die ook in de running is voor een ticket voor de Olympische tijdrit in Tokio. "Ik ben blij dat 6 maanden sparen op mijn bankrekening niet zo snel gaat", lacht hij. "Ik hoop dat dit 5 watt scheelt, maar we moeten het ook niet overdrijven."

Bekijk de beelden hieronder.

  • Victor Campenaerts

Laatste nieuws