Victor Campenaerts voor 3 jaar naar Team Visma | Lease a Bike: 'Ultieme doel is de Tour de France winnen met de ploeg'

Victor Campenaerts rijdt de komende seizoenen in het shirt van Team Visma | Lease a Bike. 

Campenaerts

Dat transfer van Campenaerts naar de Nederlandse topploeg hing al even in de lucht. De Belg, die dit jaar een rit wist te winnen in de Tour de France, kwam in het verleden al uit voor het huidige Team Visma | Lease a Bike. Hij signeerde een contract voor drie seizoenen.

Toen hij op de markt kwam hoefde de ploeg niet lang na te denken, aldus ploegleider Grischa Niermann. "We kennen Victor natuurlijk nog goed van zijn vorige periode bij de ploeg en hebben nadien altijd goed contact gehouden."

"Hij is een heel sterke renner met bovendien een goede tijdrit in de benen, dat heeft hij deze Tour de France opnieuw bewezen. Inmiddels is hij ook een zeer ervaren renner die bekendstaat om zijn zoektocht naar innovaties. Die ervaring kunnen we goed gebruiken."

Tour de France

De voorbije jaren wilde Campenaerts voor eigen rekening rijden, maar hij beseft dat dat bij Team Visma | Lease a Bike minder het geval zal zijn. Hij wil bijdragen aan successen in grote rondes. "We zien hem daarin als een heel waardevolle kracht voor de ploeg. Vanwege zijn ervaring en fysieke capaciteiten."

Campenaerts zijn grootste doel is om de Tour de France te winnen met de ploeg. "Tijdens mijn carrière heb ik altijd ambitieuze, maar realistische doelstellingen gesteld. Vaak heb ik die ook behaald, zoals afgelopen Tour de France. Mijn ultieme doel is om ooit de Tour de France te winnen."

"Zelf kan ik dat niet, maar ik kan wel een succesvol onderdeel zijn van het team dat die zege behaalt. En met die doelstelling kom je natuurlijk snel bij Team Visma | Lease a Bike uit. Hopelijk lukt het me om volgend jaar de Tourselectie te halen. Deze ploeg is de referentie als het gaat over het rondewerk en ik ben dus heel blij met mijn terugkeer."

Nieuws
  • Cor Vos