SEG gaat zich richten op Esports en wordt SEG eRacing Academy

Om tijdens de coronacrisis toch competitief te blijven gaat SEG Racing Academy de komende tijd door het leven als SEG eRacing Academy. De ploeg zet een programma op dat gericht is op racen via virtuele fietsplatforms zoals Zwift.
SEG gaat zich richten op Esports en wordt SEG eRacing Academy

Tegelijkertijd krijgen de renners via webinarsessies met interviews, lezingen en dergelijke van de staf en oud-renners van de ploeg. Op deze manier wil SEG er voor zorgen dat haar renners zich blijven ontwikkelen, maar dan via een alternatieve kalender. Met virtuele wedstrijden dus. In de eerste zes wedstrijden van het seizoen behaalde de ploeg vier overwinningen en dat momentum willen ze niet verloren laten gaan. e SEG eRacing Academy-kalender start morgen met de vijfde etappe van de Tour de Zwift en wordt zondag gevolgd door een nieuwe race. Ook zullen de renners in april deelnemen aan de Zwift Classics serie.

Academy manager Aike Visbeek zegt er het volgende over: "Met alles wat er momenteel in de wereld gebeurt, willen we ons steentje bijdragen en iedereen aanmoedigen om de regels te volgen en, in het geval van fietsers, solo te rijden of thuis te trainen. Daarom moesten we creatief zijn, want ons doel is om de renners te blijven ontwikkelen en hen op te leiden voor de volgende stap. We zijn erg enthousiast over dit nieuwe deel van het team en het is duidelijk dat ons eRacing-programma een blijvertje is."

Laatste nieuws