Plugge en Spekenbrink eensgezind over doorgaan Tour zonder publiek

De ploegbazen van Jumbo-Visma en Team Sunweb zijn eensgezind over een eventueel doorgaan van de Tour zonder publiek. Zowel Richard Plugge als Iwan Spekenbrink zijn beide voorstander van dat controversiele idee.
Plugge

Richard Plugge verbindt wel duidelijke voorwaarden aan het doorgaan van de Tour. "De Tour gaat alleen door als het verantwoord is. En als gevraagd wordt om dat te doen zonder publiek, zal Christian Prudhomme daar zeker ja op willen zeggen. Als de Tour doorgaat, zou dat bovendien betekenen dat we het virus onder controle hebben en we weer teruggaan naar de normale situatie. Het zou dus fantastisch zijn als de Tour kan plaatsvinden. Wielrennen is toch ook de sport van de hoop, van de verwachting. Mensen kijken uit naar koersen", aldus Plugge in de Telegraaf.

'Nog altijd miljoenenpubliek'

Iwan Spekenbrink van Team Sunweb ziet zo'n scenario ook wel zitten. "Uiteraard is de wielersport een sport van de mensen. Maar zonder publiek langs de kant worden op tv en internet nog altijd een paar honderd miljoen mensen over de hele wereld bereikt. Pas als de overheidsinstanties groen licht geven, kunnen we we ons afvragen in welke  vorm de Tour gereden kan worden. Op de huidige datum? Met of zonder publiek?"

  • Team DSM

Laatste nieuws