Coronavirus? Het Omloopvirus! een ode aan de Omloop

De wereld is in den ban van het Coronavirus, maar wielerliefhebbers hebben een andere virus onder de leden...
virus

De afgelopen dagen ging het, niet geheel onlogisch maar over één ding. Het Coronavirus. Zelfs de koers raakte besmet - in de UAE Tour had de term 'positieve test' voor het eerst sinds lange tijd niets met doping van doen. Maar toch is er voor wielerliefhebbers een hardnekkiger virus. Het duikt al in november op, als het vorige seizoen net is afgelopen. Hoeveel dagen nog tot...

Patiënten hoesten de Haaghoek. Slijm ziet eruit als het slechtste stukje van de Kapelmuur. Uit de koerskijkjoggingbroek kun je met pincet uit de kleinste vezeltjes stukjes Berendries halen. Het besmette bloed stuitert door de aderen zoals de renners over De Paddestraat. In koortsdromen zien patiënten Niki Terpstra met zes oren, een bril met glazen zo groot als het hoofd van Hilaire Van der Schueren en dijen zo dik als die van Harrie Lavreysen over De Jagerij jagen. Rillend als Mathieu van der Poel na de cross in Namen.

Dat is het Omloopvirus.

En er is maar één zalige remedie: een middagje in quarantaine op de bank, met Michel, José, Renaat, Karl en natuurlijk de renners als geneesheren. Hoeveel dagen nog tot... Nog één dag!

Laatste nieuws