Wout van Aert maakt favorietenrol waar in Omloop Het Nieuwsblad

Wout Van Aert heeft op formidabele wijze zijn favorietenrol waargemaakt in de Omloop Het Nieuwsblad. Vlak voor de Bosberg reed hij weg van de vertwijfelde concurrentie.

Van Aert

Vooraf was er maar één favoriet: Wout Van Aert. Vaak winnen die de koers niet maar in de Omloop Het Nieuwsblad had Van Aert geen enkele moeite met die favorietenrol. De Belgische kampioen won op gedecideerde wijze door in Ninove solo over de streep te komen. Nadat Jumbo-Visma het heft in de finale in de handen nam, reed Van Aert vlak voor de Bosberg op z'n Zoetemelks weg. Niemand wist meer in zijn wiel te komen.

Van Aerts ploegmaat Tiesj Benoot reed op de Berendries het peloton uit elkaar. Alleen Pidcock, Narvaez en Van Aert zelf konden mee. Benoot waagde voor de Muur van Geraardsbergen een uitval maar op de top van de Muur zat iedereen weer in het wiel van de Belg.

Op dat moment vond Van Aert dat zijn moment gekomen was. Vlak voor de Bosberg reed Van Aert uit de favorietengroep weg en ondanks een goede samenwerking in de achtergrond kwam niemand meer in zijn buurt. In de sprint voor de tweede plek bleek Sonny Colbrelli de snelste, vlak voor de verrassend sterke Greg Van Avermaet.

Verliezers van de dag waren ongetwijfeld de renners van Quick Step-Alpha Vinyl. Zij wisten nooit een vuist te maken tegen de overmacht van Jumbo-Visma.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • cor vos