Het is koers! Dit zijn dé 5 voorwaarden om de Omloop zo optimaal mogelijk te beleven

Het gaat beginnen! Wij helpen je bij een goede voorbereiding... Vink jij deze 5 allemaal af?

man voor tv

De dag van Omloop Het Nieuwsblad en dat is toch een soort feestdag voor de doorgewinterde (letterlijk, want toch het begin van een nieuwe wielerlente..) wielerliefhebber. Eigenlijk is het gek dat Omloopdag geen nationale feestdag is - zelfs niet in Vlaanderen.

Maar als je wil, mag je van ons de vlag wel uithangen. Andere dingen zijn echter belangrijker voor een perfecte Omloopbeleving en die lees je hieronder. Dit zijn 5 zaken waar je eigenlijk niet zonder kunt op Omloopdag, toch?

1) Rijd je eigen Omloop

Spring de ochtend voor de Omloop zelf op de fiets voor een eigen Omloop. Het is heel simpel: rijd een rondje, zoek uit welke lokale krant ze daar uitgeven en noem je rit op Strava zo. Alleen op die manier raak je al echt lekker in de Omloop-sfeer!

In 2021 reed ik zelf een echte Omloop Het Nieuwsblad omdat ik ergens op een brievenbus van Nieuwsblad van het Noorden (tegenwoordig Dagblad van het Noorden) stuitte!

2) Draag een joggingbroek

Als je terug bent van je eigen Omloop spring je onder de douche, glijd je in je joggingbroek en zit je stipt om 13.30 uur klaar voor de buis om het heerlijke stemgeluid van Karl van Nieuwkerke, zijn analisten en natuurlijk Renaat & José heerlijke relaxend op de bank tot je te laten komen. Het is goed rusten na gedane arbeid, maar dan wel in jogginbroek en met de Omloop op tv!

Beeld: iStock

3) Drink speciaalbier

Bij koers hoort in Vlaanderen hoort natuurlijk een lekker speciaalbiertje. Gelukkig hebben onze zuiderburen ruime keuze. Je kunt kiezen voor een Kwaremont, want daar rijden de renners tenslotte overheen, maar een Duvel is ook niet mis natuurlijk. Iets te heftig, zo'n Duvel? Een Leffe kan ook. Of iets anders. Als het maar speciaalbier is, het liefst afkomstig uit Vlaanderen voor de ultieme Omloop-beleving.

4) Vergeet ook niet te eten!

Wielrenners moeten niet vergeten te eten, maar mensen die wielrennen kijken ook niet - zeker niet als je 's ochtends je eigen Omloop hebt gereden. Dus verwen jezelf maar lekker op deze wielerfeestdag met een luxueuze borrelplank. Het is maar één keer per jaar Omloopdag!

Beeld: iStock

5) En zorg ervoor dat je telefoon helemaal opgeladen is

Een wielerkoers kijken zonder alle zin en onzin die in je wielerappgroep(en) voorbij komt is natuurlijk niks. Ook de redactie van Wieler Revue zit er weer klaar voor. We krijgen daarbij, zoals je ziet, steun van onze talisman Carlo Bomans!

Pelotonpraat
  • iStock / Karen Foley