Geen Tour de France voor Van der Poel

Mathieu van der Poel kan zich dit najaar volledig op de klassiekers gaan richten. Volgens Tourbaas Christian Prudhomme worden er geen extra wildcards uitgedeeld. Van der Poel vertelde vorige maand dat hij graag de Tour wilde, maar over die ambitie kan nu een kruis gezet worden.
Geen Tour de France voor Van der Poel

Olympisch goud op de mountainbike was dit jaar het hoofddoel van Van der Poel, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. De Spelen worden uitgesteld naar volgend jaar en Van der Poel kreeg zo ruimte in zijn programma om in het najaar op de Tour te mikken. Eerder uitspraken van Prudhomme gaven de alleskunner ook hoop, aangezien de Fransman stelde dat een uitzonderlijk fenomeen als Van der Poel thuishoorde in de Tour de France. Daarnaast werd er geopperd dat de teams in de Tour kleiner moesten, zodat er ruimte zou komen voor drie extra ProTeams.

In L'Équipe vertelt Prudhomme dat hij gebeld is door Alpecin-Fenix, de ploeg van Van der Poel, maar dat er in de Tour geen ruimte is voor de ploeg. Zelfs wanneer één van de huidige ploegen zou wegvallen, wordt de lege plek niet opgevuld. Daardoor lijkt het erop dat Van der Poel zich op de klassiekers kan richten.

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws