'Movistar aast op Chris Froome'

Movistar hengelt naar de diensten van Chris Froome. De 34-jarige Brit is dit jaar einde contract en vertrekt mogelijk al halverwege dit seizoen, omdat hij het kopmanschap in de Tour wil. Froome zou al gesprekken hebben gevoerd met twee andere teams, Movistar zou één van die twee zijn.

'Movistar aast op Chris Froome'
  • Movistar Team Movistar Team
  • Chris Froome Chris Froome

Met Egan Bernal en Geraint Thomas in de ploeg is het kopmanschap van Froome, die dolgraag een vijfde keer de Tour wil winnen, beslist geen sinecure. Immers, titelverdediger Egan Bernal heeft al meerdere keren aangegeven voor eigen kans te willen gaan rijden. "Ik ben jong, ik heb de Tour al eens gewonnen en ga de kans om hem nog eens te winnen niet verspillen", tekent Ciclo21 op.

En ondanks dat Froome einde contract is, is er nog geen sprake van contractverlening bij INEOS. Daarom is Froome volgens Cyclingnews in gesprek geweest met twee andere ploegen over een transfer in augustus dit jaar of aan het eind van dit seizoen. Dankzij de coronacrisis vindt de Tour in het najaar plaats, waardoor Froome dit jaar de Tour nog voor een ander team kan rijden, bijvoorbeeld de ploeg van Valverde en co.

Telecom-fusie

Volgens het Spaanse Ciclo21 is Movistar meer dan geïnteresseerd in de diensten van de Brit. De ploeg van Eusebio Unzué lijkt nadrukkelijk naar de diensten van Froome te hengelen. De Spaanse telecomgigant Telefónica, het moederbedrijf van Movistar, is ondanks gefuseerd met het Amerikaanse Liberty Global. In eerste instantie lijkt dat weinig met Froome te maken te hebben, maar Liberty Global is eigenaar van Virgin Media, een Britse kabelmaatschappij. Beide bedrijven voegen hun Britse activiteiten samen, waardoor het grootste telecombedrijf van het Verenigd Koninkrijk ontstaat. Daardoor wordt de komst van Froome, in eigen land erg populair, wel interessant.

Een transfer in het seizoen is mogelijk, maar alleen wanneer alle betrokken partijen akkoord zijn. Zowel Froome als INEOS hebben er nog niks over losgelaten.

Nieuws
  • Cor Vos