Zesdaagse van Rotterdam uitgesteld naar najaar 2021

Eind november zou, voor de tweede maal dit jaar, de Wooning Zesdaagse van Rotterdam verreden worden. In verband met de huidige, onzekere situatie heeft de organisatie moeten beslissen om de wedstrijd uit te stellen.
Zesdaagse van Rotterdam uitgesteld naar najaar 2021

Afgelopen januari vond de 38e editie van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam, zoals de wedstrijd voluit heet, plaats. De 39e editie was voorzien voor november, maar dat gaat dus dit jaar niet door.
"Ik heb een ongelooflijk rotgevoel bij deze noodzakelijke beslissing” zegt wedstrijdleider Michael Zijlaard. "Peter Schep en ik waren met de organisatie bezig aan het bouwen van een sportevenement dat baanwielrennen nog meer in de etalage zet. De stap naar een finale op zondag dit najaar, ook vlak na een Olympisch Spelen, paste volledig in onze ambitie om het zesdaagse-wielrennen bij een nog grotere groep wielrenfans onder de aandacht te brengen. Alleen, we moeten concluderen dat met de huidige vooruitzichten de komende editie geen stap vooruit maar een stap terug zou zijn in ons streven om een kwalitatieve Wooning Zesdaagse neer te zetten. Dus knijpen we nu helaas in de remmen, om volgend jaar, goed voorbereid, keihard terug te komen.”

Verplaatst naar december 2021

De wedstrijd verhuist naar december 2021, zo meldt de organisatie. van dinsdag 7 tot en met zondag 12 december. Men wil de gezondheid van renners, bezoekers en medewerkers niet in gevaar brengen. Daarnaast zorgt de potentieel overvolle UCI-kalender er dit najaar voor dat er waarschijnlijk weinig renners beschikbaar zijn. Als derde reden noemt de organisatie het respect voor sponsoren: "We zien momenteel dat sommige partijen het moeilijk hebben en willen ook met hen meedenken. Door nu pas op de plaats te maken, hopen we in goede gezondheid eind 2021 met hen het glas weer te heffen en samen te genieten van de wielersport die ons zo dierbaar is.”

Overigens blijven tickets die gekocht zijn geldig voor 2021.

Laatste nieuws