Modolo over Van der Poel: 'Ongelooflijk sterk en erg behulpzaam'

Na twee mindere jaren bij EF Pro Cycling wil Sacha Modolo bij Alpecin-Fenix tonen dat er weer rekening met hem moet worden gehouden. Hij roemt daarnaast zijn kopman Mathieu van der Poel, die hij ongelooflijk sterk noemt.

Modolo over Van der Poel: 'Ongelooflijk sterk en erg behulpzaam'
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

"Ik heb uiteindelijk twee ongelukkige jaren achter me gelaten", vertelt Modolo aan het Italiaanse Tuttobiciweb. "Jaren die werden gekenmerkt door grote gezondheidsproblemen.

"Ik heb een contract getekend (bij Alpecin-Fenix, red.) toen het water me aan de lippen stond." gaat hij verder. "Ik dacht er al aan om te stoppen, maar ben nu gelukkig bij dit team. Het team is erg professioneel en ik begon het seizoen goed, met een tweede plaats in de Algarve, in de etappe waar Van der Poel in de aanval ging."

'Van der Poel sprint beter dan ik'

"Ik kende hem nog maar een maand", vertelt Modolo over Mathieu van der Poel. "Maar het is ongelooflijk. Hij is overal erg sterk in en hij sprint beter dan ik, bijvoorbeeld. Hij lijkt altijd voor zichzelf te gaan, maar hij is erg behulpzaam. Het team draait om hem en alles is afgestemd op zijn behoeften. We zijn niet uitgenodigd voor de Tour, alleen maar omdat hij de Olympische Spelen als groot doel had."

"In het begin van mijn carrière won ik veel, daarna werd ik koppig", vertelt Modolo over zijn ontwikkeling. "Er werd me verteld dat ik een sprinter was, maar ik voelde zelf dat ik in zware wedstrijden ook mijn ding kon doen, zoals een goede uitslag rijden in Vlaanderen. Ik won twee Giro-etappes, maar had toen de instelling moeten hebben die ik nu heb."

Nieuws
  • Cor Vos