Jumbo-Visma neemt concurrentie nauwkeurig onder de loep

Elk nadeel heeft z'n voordeel. Dankzij de coronacrisis heeft men bij Jumbo-Visma de tijd om de concurrentie uitgebreid te analyseren. Dat vertelt ploegleider Merijn Zeeman in De Telegraaf. Het doel moge duidelijk zijn: de ploeg gaat met Dumoulin, Roglic en Kruijswijk vol voor de Tourzege.
Jumbo-Visma neemt concurrentie nauwkeurig onder de loep

Met Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Primoz Roglic heeft Jumbo-Visma op papier genoeg kwaliteit in huis om de Tour de France te winnen, dus laat men niets aan het toeval over. Nu er al een tijd niet gekoerst wordt, gebruikt men de tijd die over is om de concurrentie uitgebreid te analyseren. "We zullen daardoor nog beter voorbereid de Tour aanvangen", vertelt Zeeman in De Telegraaf.

Niet alleen INEOS

Team INEOS, met Froome, Bernal en Thomas in de gelederen, lijkt op het eerste oog de grootste concurrent, maar Jumbo-Visma lijkt niets aan het toeval over te laten. Renners als Nairo Quintana en Thibaut Pinot worden bekeken. "We proberen ons zo breed mogelijk in die renners en hun ploegen te verdiepen", legt Zeeman uit. "Hoe gedragen ze zich in bergritten, wat kunnen ze in tijdritten?"

"Er zijn bij veel ploegen patronen zichtbaar. Zo is het geen geheim dat INEOS in vlakke etappes met hun kopmannen altijd heel gegroepeerd van voren zit. Wat kunnen wij daarvan leren?"

Is het zou dat Jumbo-Visma hiermee het wiel opnieuw uit heeft gevonden? Van een ploeg als INEOS, waar men dweept met marginal gains, mag ook wel verwacht worden dat ze naar andere ploegen kijken toch? Zeeman bevestigt dat. "Ik ga er niet vanuit dat we opeens drie keer zo slim zijn als de rest. Ik denk dat INEOS ons als een concurrent beschouwt en zich afvraagt hoe wij het aanpakken. Het is wel zo dat ze de laatste acht edities zeven keer hebben gewonnen in de Tour. Dus misschien gaan ze wel van hun eigen kracht en tactiek uit."

  • Team Jumbo-Visma
  • Tom Dumoulin
  • Steven Kruijswijk
  • Primož Roglič

Laatste nieuws