Van Baarle: 'Niet zo dat ik mijn eigen programma kan kiezen'

Het voltallige peloton kijkt reikhalzend uit naar 1 augustus, de dag waarop het seizoen weer van start gaat. Zo ook Dylan van Baarle, die zich naar eigen zeggen steeds meer 'race ready' begint te voelen. De INEOS-renner weet echter nog niet hoe zijn wedstrijdprogramma eruit ziet.
Van Baarle: 'Niet zo dat ik mijn eigen programma kan kiezen'

De afgelopen maanden stonden voor Van Baarle vooral in het teken van fit blijven en de conditie op peil houden. Iets wat mentaal niet altijd even makkelijk was, vertelt hij in het AD. "Er was helemaal geen vooruitzicht", legt hij uit. "Ik hou van fietsen en trainde ook gewoon omdat ik het leuk vind, maar ik voelde me niet race ready worden. Dat begint nu steeds meer te komen."

Van Baarle weet echter totaal nog niet hoe zijn programma eruitziet, vertelt hij. Strade Bianche, Milaan-Sanremo en de Dauphiné staan hoog op zijn lijstje in aanloop naar de Tour, maar hij weet dat dat bij een ploeg als INEOS geen sinecure is. "Het is natuurlijk ook niet zo dat Dylan van Baarle bij deze ploeg volledig zijn eigen programma kan kiezen", klinkt het. Hij beseft dat alles anders zal zijn dit jaar, maar dat de Tour het belangrijkste blijft. "Het gaat erom om in de Tour in topvorm te gaan", stelt van Baarle. "Al is het natuurlijk mooi meegenomen om Strade Bianche te winnen als ik nog maar op 80 procent ben", voegt hij lachend toe.

  • INEOS Grenadiers
  • Dylan van Baarle

Laatste nieuws