'Sunweb aast op Bardet, Oomen twijfelt'

Sunweb hengelt naar de diensten van Romain Bardet, die de opvolger van Tom Dumoulin moet worden. Dat meldt De Telegraaf. De Fransman is dit jaar einde contract bij AG2R La Mondiale en is daarom vrij om naar een andere ploeg te gaan.
'Sunweb aast op Bardet, Oomen twijfelt'

De 29-jarige Fransman, die al twee keer op het podium van de Tour stond, twijfelt over zijn toekomst bij de Franse ploeg. "Er is nog niets afgerond, niet met Sunweb en ook niet met andere teams", zegt zijn zaakwaarnemer Joona Laukka. "Het is vrij eenvoudig om de namen op te schrijven van ploegen waar hij heen zou kunnen gaan. Het is vrij eenvoudig de namen van ploegen op te schrijven waar hij heen zou kunnen gaan. Dat zijn teams met een sterke ethiek, ook al kun je nooit honderd procent zeker zijn van alle renners"

Naast Sunweb worden ook Mitchelton-Scott en Trek-Segafredo gelinkt aan Bardet. Sinds het vertrek van Tom Dumoulin zit Team Sunweb, ondanks de aanwezigheid van Wilco Kelderman en Sam Oomen zonder kopman van het hoogste niveau. De Telegraaf meldt echter dat Oomen twijfelt over het verlengen van zijn aflopende contract. Iwan Spekenbrink, de ploegmanager van Sunweb, houdt zich op de vlakte. "Als het seizoen weer begint, zullen de gesprekken over nieuwe renners voor 2021 ook wel gaan beginnen", zegt hij.

Bardet reed afgelopen jaar een voor zijn doen teleurstellende Tour. Hij werd 'slechts' vijftiende in de eindstand, maar mocht op de Champs-Elysées wel het podium op omdat hij de bolletjestrui wist te veroveren. In 2018 werd hij tweede in zowel de Strade Bianche en het WK. Daarnaast won hij in 2016 en 2017 een etappe in de Tour. Hij eindigde beide keren ook op het podium, met respectievelijk een tweede en een derde plaats.

  • Romain Bardet
  • Wilco Kelderman
  • Sam Oomen

Laatste nieuws