Van der Poel gaat dit jaar ook nog mountainbiken: 'Niet wegduikelen'

Het wordt een druk najaar voor Mathieu van der Poel. De alleskunner heeft naast zijn wegprogramma en het veldrijden ook enkele mountainbikewedstrijden op zijn programma staan. Dat vertelt zijn teammanager Christoph Roodhooft in het AD.

Van der Poel gaat dit jaar ook nog mountainbiken: 'Niet wegduikelen'
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Ondanks dat het wegseizoen in drie maanden gepropt wordt en hij ook wil veldrijden, heeft Mathieu van der Poel ook tijd om op de mountainbike te stappen. Er staan dit jaar nog drie UCI-wereldbekers op de kalender en Van der Poel wil er zoveel mogelijk rijden.

"We werken toe naar 1 augustus", vertelt Roodhooft over het programma. "De grote voorjaarskoersen zullen dit jaar de grote najaarskoersen zijn. Het is jammer dat de mountainbikewedstrijd in Val di Sole in september wegvalt, maar we willen zoveel mogelijk wereldbekerwedstrijden op de mountainbike rijden." De reden voor dat laatste is de UCI-ranking. Van der Poel staat nu vijfde en wanneer hij afzakt, heeft dat nadelige gevolgen voor zijn startpositie in wedstrijden. "Het is nog onduidelijk wat er gebeurt met de punten van vorig jaar", vertelt Roodhooft. "Verdwijnen die of blijven die langer staan? We hebben geen zin om weg te zakken en willen in de top-40 blijven."

Dat betekent dat Van der Poel augustus aftrapt met Milaan-Sanremo en de Strade Bianche, waarna hij in september drie wereldbekers op de mountainbike rijdt. Vervolgens staan de overige klassiekers op het programma. Volgens Roodhooft is dit niet onoverkomelijk voor zijn poulain. "Hij heeft al jaren een druk programma en nu genoten van de rust. Tegelijkertijd heeft hij enorm veel op de fiets gereden de afgelopen maanden. Maar vooral als hij zin had."

Nieuws
  • Cor Vos