Mathieu van der Poel aast op wildcard voor Lombardije

Mathieu van der Poel wil zijn kans wagen in de Ronde van Lombardije. De koers van de vallende bladeren staat dit jaar voor 15 augustus gepland, wat agenda-technisch gezien erg goed uitkomt voor de 25-jarige alleskunner. Klein probleem: zijn ploeg heeft nog geen wildcard.
Mathieu van der Poel aast op wildcard voor Lombardije

Alpecin-Fenix heeft wél een wildcard voor de Strade Bianche en Milaan-Sanremo, die op respectievelijk 1 en 8 augustus worden verreden. Volgens Het Nieuwsblad probeert teammanager Philip Roodhooft RCS, de organisator van zowel de Ronde van Lombardije als Milaan-Sanremo en de Strade Bianche te overtuigen om zijn ploeg een wildcard voor eerstgenoemde koers te geven.

Van der Poel heeft aangegeven dat hij dit najaar ook nog wil mountainbiken, maar in Het Nieuwsblad vertelt hij dat hij daar over twijfelt. "Ik wou al zeker de wereldbekermanches in Zwitserland en Italië rijden, maar die laatste gaat al niet door. Ik vraag mij af of het dan wel de moeite is. Maar het kan belangrijk zijn voor de UCI-punten. Want als ik uit de top veertig val omdat ik te weinig wedstrijden heb kunnen betwisten, moet ik volgend jaar weer achteraan starten."

Op 20 september is er ook nog een wereldbeker, maar die valt erg dicht op de klassiekers. Een week later staat de Waalse Pijl immers op het programma. Ook het WK mountainbike wordt onmogelijk voor Van der Poel.

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws