Mollema voorziet geen problemen met Porte: 'Weten wat we moeten doen'

Bauke Mollema deelt dit jaar het kopmanschap in de Tour met Richie Porte. Voor de Groninger is het geen probleem om het kopmanschap te delen, dat vertelt hij aan Cyclingnews. "Ik ben relaxed en werk aan m'n beste vormt. Als Richie vliegt in de Tour, dan vind ik het geen probleem om voor hem te werken."

Mollema voorziet geen problemen met Porte: 'Weten wat we moeten doen'
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo
  • Bauke Mollema Bauke Mollema
  • Richie Porte Richie Porte

Bauke Mollema kende vorig jaar een goed seizoen met een vijfde plek in de Giro en als kerst op de taart de zege in de Ronde van Lombardije. Dit jaar mikt de renner van Trek-Segafredo op de Tour de France. Daar deelt hij het kopmanschap met Richie Porte, wat volgens hem geen probleem is. "We gaan zien hoe het gaat in de Tour en hoe we daar rijden", vertelt Mollema. "Momenteel zijn we beide aan het trainen en afgelopen zondag trainden we samen. De komende weken gaan we vaker samen trainen en in juli is er nog een trainingskamp. En we koersen voor de Tour samen, dus er is genoeg tijd om elkaar te leren kennen."

"Vorig jaar hebben we niet vaak samen gekoerst", vervolgt Mollema. "Naast de Tour hebben we maar één keer samen gereden. Maar ik ken hem goed en we zijn beide professionals. We weten wat we moeten doen."

Vuelta, Ardennenklassiekers en WK

Na de Tour rijdt Mollema, wanneer alles volgens plan gaat, de Vuelta, Ardennenklassiekers en het WK. "Aan het begin van dit jaar hadden we al gepland dat ik de Vuelta zou rijden, aan de plan houden we vast", vertelt hij. "Ik rij in de Vuelta niet voor een klassement, maar ga proberen een etappe te winnen."

"Mijn programma staat redelijk vast, maar nog niet alles is 100% zeker. Eerst moeten we maar zien of wedstrijden doorgaan. Normaal gesproken rij ik de de Tour de l'Ain", vervolgt Mollema. Die wedstrijd staat een week voor de Ronde van Lombardije gepland. Il Lombardia zal, wanneer alles gaat zoals men hoopt dat het gaat, op 15 augustus verreden worden. Vorig jaar won Mollema die wedstrijd na een prachtige solo, maar het is vooralsnog niet zeker of hij er dit jaar aan de start verschijnt. "Ik wil hem heel graag rijden, maar we moeten kijken of het in mijn schema past."

De Groninger denkt dat het niveau dit jaar hoog zag liggen. "Misschien is de druk van teams en sponsoren na zo'n lange periode zonder wedstrijden nog hoger", legt hij uit. "We moeten ons gewoon klaarstomen voor het begin van augustus en dan als team in elke wedstrijd proberen te posteren. Ik rij graag wedstrijden en we hebben zo lang thuisgezeten, dus ik hoop dat klaar ben op het moment dat ik naar de Tour ga. Ik kijk er naar uit."

Nieuws
  • Cor Vos