'Israel Start-Up Nation hengelt naar diensten Richie Porte'

Het begint er steeds meer op te lijken dat Chris Froome naar Israel Start-Up Nation trekt. Volgens Het Nieuwsblad zit de Israëlische ploeg achter Richie Porte aan. De 35-jarige Australiër was van 2012 en 2015 ploegmaat van Froome bij Team Sky. Met Porte aan zijn zijde won Froome twee keer de Tour de France.

'Israel Start-Up Nation hengelt naar diensten Richie Porte'
  • Israel - Premier Tech Israel - Premier Tech
  • Chris Froome Chris Froome
  • Richie Porte Richie Porte
  • Jasper Stuyven Jasper Stuyven

Momenteel is Porte ploegmaat van Bauke Mollema bij Trek-Segafredo. Sylvan Adams, eigenaar van Israel Start-Up Nation, wil naar verluidt een klimploeg samenstellen. Porte was enkele jaren de meesterknecht van Froome in de Tour en speelt een belangrijke rol in twee Tourzeges van de Brit. Op dit moment is Dan Martin de enige klassementsrenner bij de ploeg. Mocht Froome overkomen, dan zal versterking voor het rondewerk noodzakelijk zijn.

Daarnaast wil de ploeg ook in de klassiekers sterk voor de dag komen. Jasper Stuyven en Greg Van Avermaet werden al gepolst, maar ook Dylan Teuns heeft volgens Het Nieuwsblad een aanbod gekregen. Of Teuns de overstap maakt is nog maar de vraag, want ook zijn huidige ploeg Bahrain-Merida heeft de 28-jarige Vlaming een goed voorstel gedaan.

Nieuws
  • Cor Vos