Mathieu van der Poel verkent finale Roubaix (en kachelt flink door)

Mathieu van der Poel deelt lang niet alles wat hij doet op Strava, maar als hij dat doet is het vaak een bijzondere rit. Vandaag verkende MvdP met een paar ploeggenoten de finale van Parijs-Roubaix. Met 35,5 kilometer per uur haspelden ze de laatste 100 kilometer van de koers af en daarbij zetten ze een paar indrukwekkende tijden neer.
Mathieu van der Poel verkent finale Roubaix (en kachelt flink door)

Volgens ons zet Van der Poel alleen met een reden een rit op Strava. Een rit op Zwift (waar hij immers ambassadeur van is) bijvoorbeeld of de Amstel Gold Race van vorig jaar. Is zijn rit van vandaag een waarschuwing voor de concurrentie? Samen met Tim Merlier, Petr Vakoc, Gianni Vermeersch, Senne Leysen en Jonas Rickaert reed Van der Poel op een fors tempo door het noorden van Frankrijk. Het gemiddelde van 35,5 kilometer per uur is natuurlijk niet onoverkomelijk voor een prof, maar zijn tijden op de verschillende segmenten geven wel een indruk.

Zo reed hij zich op meerdere stroken in de top 10 en pakte hij twee KOM-metjes mee; op de kasseien van Templeuve en Bourghelles à Wannehain. Van der Poel sloot de verkenning af met enkele rondes over het Vélodrome André Pétrieux.

Nieuwe fiets en helm?

Op Strava plaatst Van der Poel een foto waarop hij op een lichtblauwe Canyon Aeroad fietst. Nog iets opvallends: Van der Poel heeft ook een andere helm. Het lijkt een helm van Abus te zijn, met Canyon stickers. Gaan we vast meer van horen!

Debuut in Roubaix

Parijs-Roubaix wordt dit jaar op 25 oktober verreden. Van der Poel zijn ploeg Alpecin-Fenix heeft een wildcard ontvangen en de renner heeft zelf al uitgesproken dat hij graag wil starten in de helleklassieker. De kans is groot dat hij dit jaar zijn debuut maakt. Vorig jaar maakte Van der Poel indruk met winst in onder meer de GP de Denain, Dwars door Vlaanderen en de Amstel Gold Race. Ook werd hij vierde in zowel Gent-Wevelgem als de Ronde van Vlaanderen.

Trainingskamp

Alpecin-Fenix verblijft drie dagen in Noord-Frankrijk, vlakbij de Belgische grens en verkent ook nog de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem. Op Facebook plaatsten ze enkele foto's van de verkenning van vandaag.

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws