Alpecin-Fenix krijgt wildcard voor Ronde van Lombardije

RCS Sports heeft de laatste wildcards voor de rest van het seizoen uitgedeeld. Alpecin-Fenix mag naar alle wedstrijden, behalve de Giro d'Italia. Dat betekent dat voor Mathieu van der Poel de weg vrij is om mee te doen aan bijvoorbeeld de Ronde van Lombardije.
Alpecin-Fenix krijgt wildcard voor Ronde van Lombardije

Een tijdje geleden werd al duidelijk dat Philip Roodhooft, teammanager van Alpecin-Fenix, RCS probeerde te overtuigen om de ploeg een wildcard te verstrekken. Die inspanningen hebben blijkbaar geholpen, want de ploeg krijgt een wildcard voor alle koersen van RCS, met uitzondering van de Giro.

Het was ook al bekend dat Van der Poel en co. mochten starten in Strade Bianche en Milaan-Sanremo, maar daar komt dus ook de Ronde van Lombardije bij. Ook mag de Belgische ploeg Gran Piemonte, Milaan-Turijn en Tirreno Adriatico rijden.

Of Van der Poel al deze wedstrijden ook gaat rijden, is nog maar de vraag. Hij wil dit najaar ook mountainbiken, vooral om zijn startpositie te behouden, maar vertelde in Het Nieuwsblad ook dat hij daar over twijfelt. "Ik wou al zeker de wereldbekermanches in Zwitserland en Italië rijden, maar die laatste gaat al niet door. Ik vraag mij af of het dan wel de moeite is. Maar het kan belangrijk zijn voor de UCI-punten. Want als ik uit de top veertig val omdat ik te weinig wedstrijden heb kunnen betwisten, moet ik volgend jaar weer achteraan starten."

Augustus, september, oktober

De Strade Bianche is op 1 augustus de aftrap van het nieuwe wielerseizoen, Milaan-Sanremo volgt een week later op 8 augustus en de Ronde van Lombardije staat op 15 augustus gepland. De Gran Piemonte vindt iets daarvoor plaats, op 12 augustus. Laatstgenoemde koers finishte vorig jaar op de klim naar Oropa (waar Tom Dumoulin in 2017 een etappe won). Dit jaar kiest men voor een heuvelachtig parkoers. Tirreno-Adriatico staat gepland van 7 tot en met 14 september en Milaan-Turijn ten slotte op 7 oktober.

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws