UPDATE | Chris Froome tot einde carrière naar Israel Start-Up Nation

Het was een publiek geheim en na het nieuws dat Chris Froome zijn contract bij INEOS niet verlengd werd, was het wachten op bericht dat hij voor Israel Start-Up Nation zou gaan tekenen. Die ploeg heeft dat nu bevestigd: Froome is volgend jaar renner en tot het einde van zijn carrière bij de Israëlische formatie.

UPDATE | Chris Froome tot einde carrière naar Israel Start-Up Nation
  • Israel - Premier Tech Israel - Premier Tech
  • INEOS Grenadiers INEOS Grenadiers
  • Chris Froome Chris Froome

"Chris is de beste renner van zijn generatie en zal onze leider voor de Tour de France worden", vertelt eigenaar Sylvan Adams. "We hopen samen geschiedenis te schrijven, omdat Chris nog meer overwinningen nastreeft. We willen strijden met de besten en ons hoofddoel is het winnen van de Tour."

Froome is zelf ook opgetogen, uiteraard. "Ik wil blijven streven naar het succes dat ik tot nu toe heb gehad. De impact van Israel Start-Up Nation op de sport groeit snel en ik krijg energie om daaraan mee te doen", vertelt hij.

UCI regels

Israel Cycling Academy kondigt op haar website de komst van Chris Froome officieel aan. De Israëlische ploeg maakt bekend dat Froome op 1 augustus een contract gaat tekenen vanaf begin 2021 tot het eind van zijn carrière. Hiermee omzeilen ze handig de UCI regels, want een daadwerkelijke transfer mag pas vanaf 1 augustus kenbaar gemaakt worden. Ze kondigen de transfer nu slechts aan.

Nieuws
  • Cor Vos