Update: 'Colombiavlucht' met Egan Bernal en co. niet in gevaar'

Spannende tijden voor Egan Bernal. In Colombia is de situatie rondom corona de afgelopen weken flink verslechterd, waardoor de zogenaamde Colombiavlucht in gevaar komt. Het plan is om op 19 juli een aantal Colombiaanse wielrenners naar Europa over te vliegen. Dit zou op losse schroeven te komen staan.
Update: 'Colombiavlucht' met Egan Bernal en co. niet in gevaar'

Qua corona is het ergste nog lang niet voorbij in Colombia. Er is een recordaantal van nieuwe besmettingen, waardoor de regering met nieuwe maatregelen komt. De verplichte quarantaine voor alle Colombianen wordt gehandhaafd en de burgemeester van Bogota verlengt de lockdown, die nu al bijna vier weken duurt, met twee extra weken.

Dat heeft mogelijk gevolgen voor de vlucht met Colombiaanse topsporters op 19 juli. Het plan is dat onder meer Egan Bernal, Nairo Quintana, Miguel Ángel López, Rigoberto Uren en Fernando Gaviria naar Madrid zouden vliegen. De kans is nu groot dat die vlucht wordt uitgesteld. Nu is het zo dat het Colombiaanse luchtruim tot 1 september blijft gesloten, maar de minister van Sport Ernesto Lucena kwam met een uitzondering voor de sporters. De Colombiaanse wielerfederatie heeft nog niet gereageerd.

Update 15:00: 'vlucht gaat gewoon door'

Volgens bronnen van VeloNews gaat de vlucht 'gewoon' door. "Alle passagiers en de crew ondergaan een stevige rits aan controles", klinkt het. "Dit is een onderdeel van de afspraak met de Europese autoriteiten. Overigens vliegen de Ecuadorianen Richard Carapaz en Jhonatan Narveaz komende woensdag al vanuit Quito naar Madrid.

  • Egan Bernal

Laatste nieuws