Roger De Vlaeminck: 'Jammer dat zelfs Van der Poel en Van Aert me niet geloofden'

Zoals bekend staat Roger De Vlaeminck nooit verlegen om een straffe uitspraak. Monsieur Parijs-Roubaix komt in een interview met Knack terug op een voorspelling die hij drie jaar geleden deed over Mathieu van der Poel en Wout van Aert. "Jammer genoeg geloofden zij het zelf ook niet."

Roger De Vlaeminck: 'Jammer dat zelfs Van der Poel en Van Aert me niet geloofden'
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

"Ik kijk het meeste uit naar Wout van Aert", zegt de viervoudig winnaar van Parijs-Roubaix. "Hopelijk komt hij er weer bovenop. Hij heeft geluk dat hij nog kan koersen. Ik voorspelde drie jaar geleden dat hij en Mathieu van der Poel de besten van de wereld zouden worden in de klassiekers, maar wie geloofde mij? Jammer genoeg geloofden Van der Poel en Van Aert het zelf ook niet. Als zij op hun 21e naar de weg waren overgestapt, dan hadden ze nu elk drie klassiekers gewonnen… Het is nooit te vroeg als je goed bent. Nooit!"

Volgens De Vlaeminck zijn Van Aert en Van der Poel mede zo goed omdat ze naast het wegrennen nog altijd aan veldrijden doen. De Vlaeminck heeft zelfs een advies voor dat andere Belgische supertalent, Remco Evenepoel. "Als hij vooruitwil, wordt hij het best veldrijder", adviseert de vijfvoudig Belgisch kampioen veldrijden. "Crossers zijn veel meer stuurvaardig. Ik ben in mijn hele carrière zo goed als nooit gevallen: geleerd in het veldrijden. De kampioenen van vroeger wisten dat allemaal." Volgens De Vlaeminck is Evenepoel zeker niet te jong om de Giro te winnen. Evenepoel is volgens de Vlaeminck hoort Evenepoel bij de besten in het tijdrijden, maar is het de vraag hoe hij de bergen verteert. Volgens hem is het simpel: "Je moet goed zijn. Je moet Messi zijn, maar dan op een fiets."

Nieuws
  • Cor Vos