Van der Poel teleurgesteld: "Ik ben daar een goed resultaat verloren"

Het was gisteren niet de dag van Mathieu van der Poel. Onze landgenoot reed in de Strade Bianche lek. Maar ondanks dat hij weer snel verder kon, kostte de inspanning die hij moest leveren om weer bij de kop van de koers te komen hem een goed resultaat. Dat vertelde hij na afloop van de wedstrijd waarin hij vijftiende werd.
Van der Poel teleurgesteld: "Ik ben daar een goed resultaat verloren"

"Ik moest heel diep gaan om na die lekke band terug te komen met Alaphilippe en ook een aantal andere renners", tekent WielerFlits op. "Iedereen met wie ik terugkwam moest daarna ook lossen op de Monte Sante Marie. Ik ben over de limiet gegaan en daarna was het gewoon klaar. Het was een inspanning die ik nodig had op de Sante Marie. Ik ben best wel teleurgesteld. Op het moment dat ik een lekke band had, voelde ik me best goed. Je hebt geen slechte dag als je het gat kunt dichten."

Uiteindelijk werd Van der Poel vijftiende, op ruim tien minuten van winnaar Wout van Aert. Volgens hem niet een uitslag die zijn wedstrijd weerspiegelt. "Het was mentaal heel moeilijk om de wedstrijd uit te rijden. Maar uiteindelijk was het een heel mooie ervaring", stelt hij. Gelukkig voor VDP komen er nog genoeg kansen deze maanden dat beseft hij zelf ook. "Als ik woensdag in Milaan-Turijn een goed resultaat heb, dan heb ik ook meteen een goed gevoel voor Milaan-San Remo", klinkt het.

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws