Nils Politt verkast voor drie jaar naar BORA-hansgrohe

Peter Sagan krijgt er volgend jaar in de klassiekers een sterke ploeggenoot bij. Nils Politt, vorig jaar tweede in Parijs-Roubaix, tekent een driejarig contact bij BORA-hansgrohe, de ploeg van Sagan. De Duitser komt over van Israel Start-Up Nation.

Nils Politt verkast voor drie jaar naar BORA-hansgrohe
  • Afbeelding van BORA-hansgrohe BORA-hansgrohe
  • Afbeelding van Israel - Premier Tech Israel - Premier Tech
  • Afbeelding van Nils Politt Nils Politt

De 26-jarige Duitser tekent tot eind 2023 bij de eveneens Duitse ploeg. Hij komt de klassieke ploeg versterken en wordt ingezet als allrounder, zo meldt de ploeg.

"Het is geweldig dat het eindelijk is gelukt", vertelt teammanager Ralph Denk over de transfer. "We waren al eerder geïnteresseerd in Nils, dat is zeker geen geheim. Als Duits topteam willen we natuurlijk graag alle Duitse toprenners onder contract hebben, maar we zijn ook nog steeds op zoek naar internationaal talent. Ons doel is niet om een Duits nationale team te worden, maar om de WorldTour te winnen. Nils zal van vitaal belang zijn om onze klassiekerteam te versterken, maar we zien veel potentieel in hem als renner. We willen dit potentieel de komende jaren volledig ontwikkelen, zoals we bij bijvoorbeeld Pascal Ackermann en Maximilian Schachmann hebben gedaan.

Politt zelf is opgetogen, vertelt hij. "Ik ben echt heel blij. In zeker zin is het alsof ik herenigd ben met mijn vrienden uit de begintijd, en dat maakte de beslissing voor mij vrij gemakkelijk. Ik ken verschillende renners in het team al een aantal jaren en kijk er naar uit om met hen t racen. Voor de klassiekers hebben we volgend jaar een enorm sterk team en dat is ook een nieuwe situatie voor mij. De afgelopen jaren ben ik als het ware een eenzame krijger geweest in die races. Tacties gezien zal dit ons zeker een breed scala aan kansen bieden."

Nieuws
  • Cor Vos