Medewerker Team Sunweb test positief op coronavirus

Een medewerker van Team Sunweb heeft positief getest op COVID-19, het coronavirus. Dat meldt de ploeg op haar website. De medewerker zou later deze week naar de Tour de l'Ain gaan, maar zes dagen voor de start van de wedstrijd bleek hij positief te testen. Het team benadrukt dat hij in de afgelopen maanden geen contact heeft gehad met renners.
Medewerker Team Sunweb test positief op coronavirus

"Het is belangrijk voor ons om direct te benadrukken dat hij de afgelopen maanden geen contact heeft gehad met andere teamleden en nu in thuisisolatie zit", vertelt de ploeg op haar website. "Hoewel hij ziek was, vertoonde hij geen COVID-specifieke symptomen en kwam hij niet in aanmerking voor regelmatige test buiten deze fietsspecifieke protocollen. Ons medisch team zal de situatie blijven volgen en bepalen wanneer hij kan terugkeren naar wedstrijden of trainingskampen."

Het team vertelt dat de primaire functie van het 'pretesten' is om de teambubbel vrij te houden van corona, dat heeft zich nu bewezen. "Hoewel de UCI één test vraagt, drie dagen voor niet WorldTour en niet ProSeries-wedstrijden, zijn we er voorstander van om dezelfde testvereisten te handhaven die gelden voor WorldTour wedstrijden. We hebben en zullen blijven werken met twee tests; zes dagen en drie dagen voor de start van de wedstrijd, om onze bubbel veilig te houden."

Sunweb vertelt voorts dat ze er alles aan willen doen om het peloton zo vrij mogelijk te houden van COVID-19. "We delen deze informatie om onnauwkeurige verhalen te voorkomen en transparantie te behouden."

  • Team Sunweb

Laatste nieuws