Bradley Wiggins: 'Geraint Thomas gaat dit jaar de Tour winnen'

Bradley Wiggins denkt dat Geraint Thomas dit jaar de Tour gaat winnen. Volgens hem had Bernal vorig jaar niet gewonnen als het parkoers ongewijzigd was gebleven. Sir Brad denkt overigens ook dat Chris Froome een vijfde Tour kan winnen. Dit alles zegt hij in zijn podcast The Bradley Wiggins Show.
Bradley Wiggins: 'Geraint Thomas gaat dit jaar de Tour winnen'

"Ik denk dat Froome op z'n tijd nog altijd Bernal en misschien ook Tomas zou kunnen overtreffen", zegt Wiggins over z'n voormalige luitenant. "Hij heeft een vijfde Tourwinst in zich en hij twijfelde duidelijk of hij die kans nog zou krijgen bij INEOS. Door van team te wisselen geeft hij zichzelf de beste kans om die vijfde Tour te winnen."

Volgens Wiggins zou Egan Bernal er doorheen gezakt zijn, indien de laatste twee bergetappes vorig jaar niet werden ingekort door aardverschuivingen. Geraint Thomas is daarom dit jaar ook zijn favoriet om de Tour te winnen.

"Vorig jaar was Geraint de titelverdediger en mocht Bernal schitteren", begint Wiggins zijn uitleg. "Ik denk dat als we vorig jaar de complete etappe naar Tignes zou hebben afgelegd, Bernal geknakt zou zijn en Geraint die dag de Tour zou hebben gewonnen. Je kunt nu zeggen dat Bernal de Tour mocht winnen, met Geraint als titelverdediger. Hetzelfde zou dit jaar andersom moeten gelden. Bernal krijgt dat automatische recht om zijn titel te verdedigen niet. Dus Geraint staat open om de race dit jaar te winnen. Ik denk eigenlijk dat Geraint dit jaar de Tour gaat winnen, geen twijfel mogelijk. Ik denk ook niet dat dat een issue is binnen het team."

Froome mee als knecht

Ondanks dat de Tour dit jaar uitgesteld is vanwege het coronavirus, denkt Wiggins dat de wedstrijd te vroeg komt voor Chris Froome. Wiggins zou Froome wel selecteren voor de wedstrijd, maar alleen als knecht en vanwege zijn reputatie. "Ik denk niet dat Chris Froome dit jaar op het niveau is om de Tour te winnen. Ik denk dat dat nog een jaar duurt, maar met Chris weet je het nooit. Ik denk wel dat hij een plek verdient in het team. Ik zou hem puur en alleen om wat hij voor het team gedaan heeft al selecteren. Hij is jarenlang het gezicht van de ploeg geweest. Ik denk ook dat hij de eerste is die zegt dat hij voor z'n teamgenoten gaat werken, maar voor mij zijn er twee kopmannen: Thomas en Bernal."

  • INEOS Grenadiers
  • Egan Bernal
  • Chris Froome
  • Geraint Thomas

Laatste nieuws