Evenepoel over overlijden Lambrecht: 'Het zit altijd in je hoofd'

Morgen gaat de Ronde van Polen van start, precies een jaar na het overlijden van Bjorg Lambrecht. De jonge Belg kwam vorig ten val in de Ronde van Polen en overleed aan de gevolgen van die val. Zijn landgenoot Remco Evenepoel
Evenepoel over overlijden Lambrecht: 'Het zit altijd in je hoofd'

Evenepoel start morgen in de Ronde van Polen en sprak in aanloop van die wedstrijd met de pers. "Natuurlijk houdt het me bezig", zegt Evenepoel over het overlijden van Bjorg Lambrecht. "Ik heb al gehoord dat ze er voor de start bij stilstaan. Tijdens de wedstrijd zelf denk je er niet zoveel bij na. Hoe moeilijk het ook is om het er over te hebben, dodelijke ongelukken gebeuren teveel." Evenepoel staat ook even stil bij de jonge Duitser Jan Riedmann. De 17-jarige renner overleed afgelopen weekend na een aanrijding op training. "Maar de koers gaat door en we proberen gewoon onze best te doen", zegt de renner van Deceuninck-Quick Step.

Evenepoel vertelt dat hij iets in gedachten heeft, maar wil nog niet delen wat dat is. "Als ik de Ronde van Polen win, ga ik iets speciaals doen. Maar ik vertel nog niet wat, want dan zou het niet speciaal meer zijn. Het zit altijd in je hoofd en toen ik hier in Polen aankwam dacht ik wel: 'Dit is de plek waar het gebeurd is', en nu koers ik er.

'Je denkt dat je het vergeten bent'

Augustus 2019 was als een rollercoaster voor Evenepoel. Eerst won hij de Clasica San Sebastian, een paar dagen later was er het gitzwarte nieuws van het overlijden van Bjorg Lambrecht. "Ik moest wel terugdenken aan mijn gekke week vorig jaar", legt Evenepoel uit. "Met eerst de grote overwinning in San Sebastian en dan die zwarte dagen. Je vergeet zoiets als dat niet. Gedurende het seizoen denk je er niet aan en denk je misschien dat je het vergeten bent, maar wanneer deze datum dichterbij komt denk je toch weer aan Bjorg."

Laatste nieuws