Naesen: 'Sprint veel zuiverder als jury consequenter ingrijpt en strenge straffen uitdeelt'

Dylan Groenewegen krijgt na de valpartij met Fabio Jakobsen de nodige kritiek over zich heen. In 2016 had Oliver Naesen het al eens aan de stok met de Nederlander, na een incident in de Eurométropole Tour, vandaag is hij een stuk genuanceerder. Hij geeft liever kritiek op de gevaarlijke aankomst en de jury.
Naesen: 'Sprint veel zuiverder als jury consequenter ingrijpt en strenge straffen uitdeelt'

In 2016 kregen Naesen en Groenewegen het aan de stok in de Eurométropole Tour. Naesen vond dat de Nederlander onreglementair de deur had dichtgegooid en noemde hem 'achterlijk' en 'een deb'. Vandaag is Naesen een stuk genuanceerder en wijst hij ook op de gevaarlijke aankomst en het gebrek aan daadkracht van wedstrijdjury's.

"Naast de fiets is Dylan een aangename en vriendelijke kerel", vertelt Naesen in Het Laatste Nieuws. "Maar op de fiets is hij een typische sprinter. Zet hem in de laatste rechte lijn en hij verandert in een killer, zoals allemaal. Die mannen zetten allemaal hun verstand op nul. Ik ken maar één uitzondering: André Greipel. Dat is een gentleman en hij speelt het altijd fair. Maar die krijgt dan overal de kritiek dat hij te braaf is."

Wedstrijdjury

Volgens Naesen ligt een deel van het probleem bij de gevaarlijke finish. De weg liep naar beneden, waardoor de snelheden ontzettend hoog lagen. En volgens de Belg moeten wedstrijdjury's bij wedstrijden veel harder ingrijpen. "Er bestaan regels voor de sprint. Je moet bijvoorbeeld je lijn houden", legt hij uit. "Dat wordt nooit nageleefd, maar de jury grijpt amper in. Behalve in de Tour, omdat de hele wereld meekijkt. Of als je Bouhanni heeft, omdat die al teveel heeft misdaan. Maar een gemiddelde sprint zou veel zuiverder verlopen als de jury consequenter ingrijpt en strenge straffen uitdeelt."

  • Oliver Naesen
  • Fabio Jakobsen
  • Dylan Groenewegen

Laatste nieuws