Bauke Mollema: 'Froome is geen Tourfavoriet meer'

Wat betreft Bauke Mollema kunnen we Chris Froome schrappen van het lijstje Tourfavorieten. Lees hieronder wat hij erover te zeggen heeft.

froome mollema
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

Tegen de camera's van de NOS zei Bauke Mollema het eigenlijk in een bijzinnetje, maar de conclusie is niet minder hard over Chris Froome na de Tour de l'Ain: "Ik reken hem na deze koers eigenlijk niet meer mee als favoriet voor de Tour. Hij is op dit moment niet op het niveau waarop-ie 'even' de Tour gaat winnen. Dat denk ik tenminste." Z'n ploeg Team INEOS lijkt een beetje dezelfde gedachten te hebben, want het is nog niet zeker dat Froome dit jaar aan de sytart verschijnt van La Grande Boucle.

Mollema was zelf wel tevreden over z'n optreden in de Tour de l'Ain. "Ik heb me goed kunnen testen. Zoveel kansen krijg je daar als klassementsrenner niet voor. Eigenlijk alleen de Dauphiné en deze ronde. Het was jammer dat zaterdag m'n schoenplaatje kapotging in de sprint. Misschien kwamen er zoveel krachten los dat ik 'm stuk heb gemaakt, haha", kan Mollema inmiddels lachen over z'n mislukte sprint in de tweede etappe.

Nieuws
  • Cor Vos