Steven Kruijswijk niet mee op hoogtestage in Tignes: 'Waardeloos'

Ondanks drie etappezeges en het groen van Wout van Aert kijkt men bij Jumbo-Visma met gemengde gevoelens terug op de Dauphiné. Primoz Roglic en Steven Kruijswijk kwamen hard ten val. Laatstgenoemde mist de hoogtestage in Tignes, die de ploeg gepland heeft. Hij gaat naar huis om te herstellen van de val.
Steven Kruijswijk niet mee op hoogtestage in Tignes: 'Waardeloos'

Afgelopen zaterdag schoof Steven Kruijswijk onderuit in de afdaling van de Col de Plain Bois. Volgens Tom Dumoulin een afdaling die 'nergens op sloeg'. Kruijswijk ontwrichtte zijn schouder en moest de strijd staken. De Brabander moet herstellen en kan niet mee op de geplande hoogtestage, iets waar ploegleider Merijn Zeeman flink van baalt, zo vertelt hij aan het AD. "Hij moet nu herstellen en het is afwachten hoe zijn lichaam verder reageert op de klap. Waardeloos. Shit. Dat wil je niet in aanloop naar de wedstrijd waar we al zolang mee bezig zijn. Zeker niet als je ziet wat we de laatste periode hebben neergezet. Maar we moeten en gaan door."

Primoz Roglic

De ploeg heeft ook zorgen om Primoz Roglic. De Sloveen ging zaterdag ook onderuit en ging zondag uit voorzorg niet meer van start in de slotetappe van het Critérium du Dauphiné. Zeeman benadrukt dat dat echt uit voorzorg was. "Dat Primoz niet meer opstapte, was wel uit voorzorg. Hij is uitvoerig onderzocht, we verwachten op medisch gebied geen nare verrassingen meer. Maar hij is dus wel flink gehavend. We moeten ook bij hem afwachten hoe dat herstelt."

Roglic gaat daarom ook gewoon mee op hoogtestage, net als George Bennett, Sepp Kuss, Robert Gesink en Tom Dumoulin. Wout van Aert richt zich op het BK tijdrijden en Tony Martin pakt zijn rust in Zwitserland.

  • Team Jumbo-Visma
  • Steven Kruijswijk

Laatste nieuws