'Team INEOS stelt bekendmaken Tourselectie uit'

Het wordt steeds spannender om te zien uit welke acht namen de Tourselectie van Team INEOS gaat bestaan. Hoogstwaarschijnlijk wordt de selectie deze week nog niet bekendgemaakt, dat meldt VeloNews. De grote vraag is natuurlijk of Chris Froome de Tour mag rijden.
'Team INEOS stelt bekendmaken Tourselectie uit'

Aanvankelijk zouden de Britten hun selectie zo aan het eind van het Critérium du Dauphiné wel rond hebben, maar ze willen nog wat extra tijd hebben. Ze werken met een voorselectie van 10 namen, waarvan er dus twee gaan afvallen.

Alle ogen zijn natuurlijk gericht op Chris Froome. Wordt de viervoudig winnaar van de Tour fit genoeg geacht om een rol te kunnen spelen in de grootste etappewedstrijd van het jaar? En heeft zijn transfer naar Israel Start-Up Nation nog enige invloed? Froome maakte dit jaar zijn rentree na een keiharde val in het Critérium du Dauphiné van vorig jaar. Hij reed de Route d'Occitanie, de Tour de l'Ain en de Dauphiné. Daarin reed hij vooral in dienst van zijn ploeggenoten, maar hij kwam nooit in de rol van kopman.

Froome wil dolgraag voor de vijfde keer de Tour de France winnen, maar Dave Brailsford heeft al aangegeven dat er geen ruimte is voor sentiment. Daarnaast zou het volgens VeloNews zomaar eens kunnen zijn dat de Britten Pavel Sivakov uitspelen als tweede klassementsoptie achter Egan Bernal. De jonge Rus maakte indruk in de Dauphiné en lijkt beter in orde te zijn dan Froome, maar ook dan Geraint Thomas. Overigens staat de positie van laatstgenoemde niet ter discussie. Voor het laatste plekje in de selectie zou het gaan tussen Froome, Andrey Amador en Tao Geoghegan Hart.

  • INEOS Grenadiers
  • Alfred Wright

Laatste nieuws