Merijn Zeeman: 'Kruijswijk alweer op de rollen, maar hoogst onzeker of hij de Tourstart haalt'

De ploegleider van Jumbo-Visma aan het woord over de conditie van z'n beoogde tourkopmannen.
steven kruijswijk

Kruijswijk op de rollen

In de Belgische krant Het Nieuwsblad is Merijn Zeeman niet al te positief over de kansen van Steven Kruijswijk om de tourstart op zaterdag 29 augustus in Nice te halen. Volgens de ploegleider van Jumbo-Visma heeft hij een mirakel nodig. "Er zijn altijd beschadigingen als je schouder uit de kom is. Die wonden worden goed verzorgd en Steven zit ook alweer op de rollen, maar dat is natuurlijk heel wat anders dan een echte koers. Of het allemaal voldoende is om zich de woensdag voor de start in het teamhotel te melden, weten we simpelweg nog niet. Het wordt een race tegen de klok"

Zeeman weet ook nog niet wie Kruijswiijk eventueel gaat vervangen. Laurens de Plus of Mike Teunnissen worden het in ieder geval niet. De twee kampen ook met fysieke ongemakken - bovendien vertrekt de eerstgenoemde volgend seizoen naar concurrent Team INEOS.

Roglic aan beterende hand

Er is ook positief nieuws te melden uit het kamp van Jumbo-Visma. Met Primoz Roglic gaat het weer een stuk beter na zijn valpartij in de Dauphiné. "Het is goed geweest dat hij de laatste rit niet meer van start is gegaan, zodat hij direct kon beginnen met het herstel. Hij had behoorlijk wat schaafwonden en lichte kneuzingen. Waarschijnlijk kan hij donderdag de training weer hervatten op hoogte in Tignes", zegt Zeeman.

Dumoulin staat er uitstekend voor

Nog positiever is Zeeman over de conditie van Tom Dumoulin, die door Jumbo-Visma nadrukkelijk wordt gezien als kandidaat gele trui naast Roglic. "Met hem was het na 420 koersloze dagen natuurlijk ook een beetje een race tegen de klok, maar we zijn heel blij met hoe Tom er op dit moment voor staat. Net als Roglic is hij in Tignes om de volgende stap te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat Tom er echt gaat staan in de Tour."

Over de rest van de ploeg is de ploegleider eveneens vol lof. "Met Sepp Kuss, Robert Gesink en George Bennett hebben we drie fantastische klimmers die in topvorm zijn. Tony Martin kan de koers als geen ander controleren en Wout van Aert, tsja, die is gewoon vreselijk sterk. Wij zijn er hoe dan ook klaar voor in Nice", sluit Zeeman bemoedigend af.

  • Tom Dumoulin
  • Steven Kruijswijk
  • Primož Roglič

Laatste nieuws