VIDEO | Froome over niet Tourselectie: 'Het is echt wel even schakelen voor me'

Alle ballen op Egan Bernal in de Tour, dat gaat de tactiek van Team INEOS worden. Oud-winnaars Chris Froome en Geraint Thomas werden niet geselecteerd rijden respectievelijk de Vuelta en de Giro. In een video reageren de drie kopmannen van de Britse ploeg. Voor Bernal gaat het wennen zijn en Froome bekent dat hij even moest schakelen.

VIDEO | Froome over niet Tourselectie: 'Het is echt wel even schakelen voor me'
  • Afbeelding van INEOS Grenadiers INEOS Grenadiers
  • Afbeelding van Benjamin Thomas Benjamin Thomas
  • Afbeelding van Egan Bernal Egan Bernal
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

"Ik ben blij met hoe ik nu presteer", vertelt Egan Bernal, die als eerste aan het woord komt. "Ik heb in Colombia goed gewerkt, dus ik ben blij met m'n vorm nu. Het is een beetje vreemd om Thomas en Froome er niet bij te hebben. Maar ik ben benieuwd naar wat Thomas in de Giro kan doen. Ik denk dat het parkoers hem past, met de drie tijdritten. Ik denk dat hij daar tijd kan pakken en dat kan verdedigen in de bergen."

Bernal gaat ook iets verder in op wat hij na de Tour gaat doen, ook al heeft hij geen concrete plannen: "De Vuelta? Wie weet kan ik die rijden om Froome te helpen. Ik focus me nu op de Tour, maar na de Tour heb ik nog geen plannen, dus dat zou een goede optie zijn."

Thomas en Froome

Geraint Thomas lijkt de teleurstelling over zijn niet-selectie goed te kunnen verbergen. "In 2017 was ik in goede vorm, een beetje zoals in 2018 toen ik de Tour won", vertelt hij. Helaas viel ik toen uit de Giro door een crash. Het is een wedstrijd die ik altijd nog een keer heb willen doen. Ik hou van Italië, de wedstrijd en de wegen, de fans en het voedsel. Het is een wedstrijd die ik altijd leuk heb gevonden. Ik heb zin om er heen te gaan, dat is het plan."

Tot slot komt Chris Froome aan het woord. De viervoudig winnaar van de Tour is nog altijd niet topfit na zijn zware crash in de Dauphiné van vorig jaar en vindt het rijden van de Vuelta daarom geen onrealistisch plan.

Het is echt wel even aanpassen voor me, om de focus van de Tour naar de Vuelta verplaatsen", vertelt hij. "Maar ik denk, vooral gezien waar ik vandaan kom het afgelopen jaar... Ik bedoel, ik ben echt snel hersteld van die val in de Dauphiné vorig jaar en ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik nu alweer kan koersen. Maar ik ben er niet zeker van dat ik het noodzakelijke kan uitrichten in de Tour de France dit jaar. Ik denk dat het veel realistischer is om voor de Vuelta te gaan."

Geen pijn meer

"Het geeft me de kans om voor iets te gaan dat ook mogelijk is. Uiteindelijk kom ik terug van een vreselijke val, waarbij ik veel botten gebroken heb. Ik ben daarvan hersteld, heb geen pijn meer, maar ik ben nog steeds niet volledig fit. Ik moet nog steeds naar dat punt toe. Ik moet nog stappen maken om wedstrijden te kunnen winnen en hopelijk lukt dat voor de Vuelta. Het is fijn om die duidelijk te hebben en te weten dat dat mijn grote doel voor dit seizoen wordt."

Nieuws
  • Cor Vos