Jumbo-Visma bevestigt komst Sam Oomen: 'Top dat ik deze nieuwe stap kan zetten'

Het was al even bekend, maar nu is het officieel: Sam Oomen koerst vanaf volgend jaar voor Team Jumbo-Visma. De 25-jarige Tilburger tekent een contract voor drie seizoenen en wordt bij Jumbo-Visma herenigd met zijn boezemvriend Tom Dumoulin.
Jumbo-Visma bevestigt komst Sam Oomen: 'Top dat ik deze nieuwe stap kan zetten'

"Ik heb vijf goede en fijne jaren gehad bij Team Sunweb. Aan mijn toekomst denkend, voelt het echter als het juiste moment om te kiezen voor een nieuwe stap", vertelt Oomen. "Het is top dat ik deze nieuwe stap kan zetten bij Team Jumbo-Visma. De kennis, de filosofie, de liefde voor de sport en het vertrouwen dat ik voel bij deze ploeg, hebben me ervan overtuigd dat Team Jumbo-Visma de juiste ploeg voor me is. Ik verheug me er enorm op om aan de slag te gaan in een nieuwe omgeving, met veel nieuwe gezichten maar ook met een aantal oude bekenden. Ik ben daar hartstikke blij mee"

'Geleidelijk begeleiden richting de wereldtop'

Merijn Zeeman, sportief directeur bij Jumbo-Visma, is ook opgetogen. "Sam is het grootste jonge Nederlandse rondetalent. Wij volgden hem al enkele jaren met grote interesse. Wij zijn heel blij dat hij nu voor ons gekozen heeft. We zijn ervan overtuigd dat Sam met de juiste begeleiding nog veel beter kan worden. We willen hem geleidelijk begeleiden richting de wereldtop"

  • Team Jumbo-Visma
  • Team Sunweb
  • Sam Oomen

Laatste nieuws