Annemiek van Vleuten na overgang naar Movistar: 'Eerste mannenteam dat me uitnodigde mee te trainen, tafeltenniste al met Valverde'

De wereldkampioene over tafeltennissen met Valverde, Latino-bloed en uiteraard de sportieve nieuwe uitdaging.
annemiek van vleuten

Gisteren werd bekend dat Annemiek van Vleuten de komende twee jaar bij Movistar fietst. Op haar eigen website en in een persbericht van haar nieuwe Spaanse ploeg zegt de wereldkampioene dat ze erg veel zin heeft in die nieuwe uitdaging. Ze maakte op bijzondere wijze kennis met de ploeg. "In 2014 toen ik aan het trainen was in de Sierra Nevada waren de mannen van Movistar daar ook. Zij nodigden me, ruim voordat ze een vrouwenteam begonnen, uit om samen te trainen. Er heerste een familiaire sfeer. 's Avonds na het eten bleven ze nog even hangen met z'n allen. Ik heb getafeltennist met Valverde! Die eerste kennismaking is altijd blijven hangen."

Daarom denkt Van Vleuten dat ze zich thuis zal voelen bij het Spaanse team. "Ik denk dat ik een beetje Latino-bloed heb", begint ze grappend." Serieuzer: "De Spaanse mentaliteit bevalt me wel. Ik voel me al snel thuis als ik door Zuid-Europa reis. Het zijn over het algemeen mensen die hard trainen, maar ook weten hoe ze plezier moeten maken. Een gelukkige wielrenner is veel sterker", sluit ze af met een haast filosofische wijsheid."

Ook het sportieve aspect spreekt de Vleutense aan. "Ik heb al gesproken met de performance manager Patxi Vila. dat was een erg goed gesprek. We hebben het meteen gehad over mijn tijdlijn richting de Olympische Spelen van 2021. Sowieso is Movistar en het fietsenmerk waarop ze rijden, Canyon, veel bezig met innovatie."

Laatste nieuws